KNVB start onderzoek naar Excelsior

De KNVB gaat een onderzoek instellen naar de afgelasting van het duel tussen Excelsior en NAC afgelopen zaterdag. De voetbalbond heeft het vermoeden dat de Rotterdamse ploeg er niet alles aan gedaan heeft om het veld sneeuwvrij te krijgen.

"Dat is wat ik lees in de rapportage ven scheidsrechter Sanders," aldus Bert van Oostveen, KNVB-directeur betaald voetbal. "Als Excelsior er genoeg aan had gedaan, was de wedstrijd waarschijnlijk wel doorgegaan. De openbare aanklager zal dit waarschijnlijk niet als hamerstuk laten passeren. Als we niet in de winter willen voetballen, moeten we de wedstrijden wel door laten gaan. Ik heb niet de indruk dat dit bij Excelsior is gebeurd."

De directeur van Excelsior is 'not amused'. "Misschien zijn ze nog in de war vanwege het WK-bid, maar voetballen was onmogelijk. Tot vier uur 's middags heeft het gesneeuwd en daarna ging het vriezen. Heel het Openbaar Vervoer in Rotterdam lag plat. Collega-scheidsrechter Danny Makkelie kwam 's middags het veld inspecteren maar deed twee keer zo lang over zijn reis tussen Dordrecht en Rotterdam en arriveerde hier met de sneeuw tot op zijn enkels. Bovendien zou de KNVB moeten weten dat je niet over een besneeuwd kunstgrasveld mag rijden. Sneeuw weghalen zolang het blijft sneeuwen is geen optie. Om nog maar te zwijgen over de omstandigheden op de gladde tribunes."