Ruim vijfhonderd kilometer file in ochtendspits

Door een combinatie van mist en gladheid heeft de spits dinsdagochtend een pieklengte van 530 kilometer bereikt. Rond Rotterdam blijven de komende uren nog flinke files staan, verwacht de ANWB.

Op de A16 richting Breda is bij de Van Brienenoordbrug een busje door de vangrail gereden. Hierdoor zijn twee rijstroken afgesloten. Op de A20 leidt dit tot meer dan twintig kilometer file, op de A13 stond twaalf kilometer. De verwachting is dat de problemen tot 12.00 uur aanhouden.

In de vroege ochtend raakten 25 auto's op de spekgladde A7 betrokken bij een kettingbotsing. De rijbaan richting Hoorn was hierdoor tot 08.30 uur afgesloten tussen Middenmeer en Medemblik.

Op de A10 rond Amsterdam gaven de matrixborden een maximumsnelheid van vijftig aan omdat het plaatselijk glad kon zijn. Ook op het nieuwe stuk van de A4 tussen Delft en Rijswijk kan het volgens de ANWB erg glad zijn.

Door een slippartij op de A5 werd de rijbaan richting het zuiden afgesloten tussen de knooppunten Raasdorp en De Hoek. De ANWB verwacht dat de problemen op de A5 en A7 snel zijn opgelost. Rond 09.30 uur nam de filelengte al snel af en stond nog een kleine driehonderd kilometer file.