Uitzending over doden Parnassia levert 21 tips op

De uitzending die Peter R. de Vries zondag aan de zaak Parnassia wijdde heeft de Haagse politie 21 tips opgeleverd. De politie trekt de tips na en kon maandag nog niet zeggen of er bruikbare tips tussen zitten.

In een sloot op het terrein van de psychiatrische instelling Parnassia werden eind 2007 de lichamen van een 60-jarige moeder uit Den Haag en haar 32-jarige zoon uit 's-Gravenzande gevonden. De twee hadden zich die avond bij de hoofdingang gemeld omdat de zoon daar een afspraak had. Ze werden doorverwezen naar de balie van de acute hulp. Die is in een gebouw elders op het terrein.

Toen ze zich daar na een half uur nog niet hadden gemeld, ging de beveiliging naar hen op zoek. Anderhalf uur later werden de lichamen gevonden.

Een patiënt van de instelling werd aangemerkt als verdachte. De instelling weigerde echter zijn medische gegevens vrij te geven en beriep zich daarbij op het beroepsgeheim. De rechter stelde de stichting in het gelijk. Het politieonderzoek werd daarop stopgezet, wat tot verontwaardiging in de Tweede Kamer leidde.

Eerder dit jaar werd nog een 78-jarige vrouw dood in het water bij de instelling gevonden. De politie concludeerde na een uitgebreid onderzoek echter dat het om een ongeluk ging. Over een vierde dode die werd gevonden bestaat volgens Peter R. de Vries nog twijfel.