Vleminckx tipt komende opponenten Ajax

Björn Vleminckx speelde zaterdagavond met N.E.C. Nijmegen gelijk tegen Ajax (1-1). De Belg voorziet de komende tegenstanders van de Amsterdammers een waardevolle tip.

Wiljan Vloet koos ervoor voortdurend John Goossens door te schuiven en zo de Ajax-verdedigers geen tijd te gunnen om op te bouwen. "Je moet Ajax niet laten voetballen. Ik denk dat dit de tip van NEC voor elke club is," aldus Vleminckx tegen De Telegraaf.

De Belgische aanvaller worstelde na afloop met gemengde gevoelens. "Op basis van de eerste helft was een gelijkspel zeker verdiend en hadden we misschien wel recht op wat meer. Maar als je dan 1-0 achter komt, voelt een punt in de ArenA als een overwinning."

Voor het uitvak van N.E.C. Nijmegen hing een groot spandoek met de tekst 'topscorer kopen'. "Dat had ik het liefst meegenomen," glom Vleminckx, die al twaalf keer scoorde en - met elf treffers - op de voet wordt gevolgd door Mounir El Hamdaoui. ''Ik heb ook tegen onze keeper gezegd: 'iedereen mag scoren, behalve hij'. Dat is gelukt."