Pieters haalt uit naar fans PSV

PSV won afgelopen weekend met 5-2 van Heracles Almelo, waar het aanvankelijk nog op achterstand kwam door een vroege goal van Everton Ramos da Silva. Na afloop keken de spelers van PSV echter alsof zij het duel hadden verloren.

De aanleiding voor de zure gezichten was echter de houding van het publiek, dat bij het duel tussen PSV en Heracles Almelo aanwezig was. De eigen aanhang keerde zich namelijk tegen Orlando Engelaar, die aan de basis van de gelijkmaker voor de bezoekers stond.

"Ik vind dat je je ploeg altijd moet steunen, en dat hebben ze zaterdag niet gedaan," was de duidelijke taal van Erik Pieters, die zich ergerde aan de langdurige fluitconcerten. "Natuurlijk was het voetbal niet goed, maar je moet altijd achter je ploeg blijven staan."

Fred Rutten, trainer van de Eindhovaren, benadrukte overigens dat het om een klein deel van de PSV-supporters ging. "Heel erg kwalijk dat zij zo reageren op één speler. Dat is een smetje op deze avond. Maar we hebben dat eerder gezien, bijvoorbeeld met Andreas Isaksson. En in mijn eerste periode bij PSV had (de Zuid-Koreaan) Park het in het begin ook niet makkelijk. Maar Orlando gaat hier goed mee om, je ziet niks aan hem."