EMI zet zelf muziek op 'piraten-oase' rapidshare

In de rechtszaak tussen EMI en MP3tunes heeft MP3tunes-oprichter Michael Robertson bewijs aangevoerd waaruit blijkt dat EMI zelf songs op RapidShare en andere filehostingsites publiceert. Dat meldt Webwereld vandaag. Opmerkelijk omdat EMI in die rechtszaak RapidShare nu juist omschrijft als een 'veilige haven voor piraterij' en een 'piraten-oase'.

De zaak tussen EMI en MP3tunes draait om de muziekzoekmachine Sideload.com van MP3tunes. Volgens EMI zou Sideload linken naar verdachte sites als RapidShare.

Eerder meldde Robertson al dat EMI zelf muziek uploadde. EMI ontkende glashard, maar al snel spoorden MP3tunesgebruikers talloze bestanden op die het tegendeel bewezen. Uiteindelijk brak EMI en gaf ze toe dat ze zelf muziek op RapidShare zetten in de hoop op een virale verspreiding. Uit het bewijsmateriaal blijkt dat het hierbij gaat om meer dan 1400 songs.

Eerder gaven mensen uit de tv- en muziekindustrie al schoorvoetend toe shows en muziek naar onder meer torrentsites te uploaden in de hoop op een virale werking. Ook gebruiken platenmaatschappijen downloadstatistieken als leidraad. Zo kunnen ze beter bepalen welke albumtrack als single moet worden uitgebracht.