'Nederland en BelgiŰ willen nu EK 2020'

Nederland en België gaan, na de mislukte poging om het Wereldkampioenschap voetbal van 2018 binnen te halen, toch proberen een ander groot toernooi binnen te halen; het Europees kampioenschap van 2020.

Volgens Harry Been, CEO van het HollandBelgium-bid, is dit een serieuze optie. "De eisen van de Europese voetbalbond UEFA zijn redelijk en we hebben altijd gezegd dat we ambitieus blijven om grote evenementen te organiseren", aldus Been. Aangezien er al een uitgewerkt plan klaarligt, zal de stap naar een EK een stuk minder groot zijn.

Zo moeten de kleinste stadions bij een EK een capaciteit hebben van 30.000 plaatsen, terwijl bij een WK dit 40.000 plaatsen zijn. Ook zijn er minder speellocaties nodig en zullen de kosten van benodigde investeringen lager zijn. Been besloot: "We zouden het serieus kunnen overwegen."

Nederland en België organiseerden in 2000 ook al gezamenlijk het EK en dit groeide uit tot een groot succes. In 2012 zullen Polen en Oekraïne gezamenlijk het EK 2012 organiseren. Vier jaar later is Frankrijk aan de beurt om het toernooi te houden. In 2013 zal beslist worden wie het EK van 2020 mag binnenhalen.