'Rutte net een scholier bij de FIFA'

Johan Derksen was donderdagavond in de uitzending van Voetbal International weinig te spreken over het optreden van VVD-premier Mark Rutte op de FIFA-bijeenkomst in Zürich waarbij het WK van 2018 werd toegewezen. De premier was daar ter ondersteuning van het Nederlands-Belgische WK-bid.

Derksen: "Zo'n nieuwe minister-president die we hebben staat daar als een wereldvreemde hbs-scholier te zwammen, die heeft helemaal niets met voetbal en groene spelen. Hij heeft met FIFA-officials gesproken, maar als hij aan de bar zo'n man met zo'n FIFA-speldje ziet staan, dan zit hij misschien met de grootste randcrimineel van de wereld aan de bar, weet hij veel. Rutte roept maar wat."

Rutte zei donderdag onder andere dat de Nederlandse overheid aan alle wensen van de FIFA kan voldoen. "Maar die man heeft hier ook niet om gevraagd, dat is een erfenis van het vorige kabinet. Rutte moet als minister-president nu ook een rol spelen als boegbeeld, dus die is natuurlijk met frisse tegenzin vanuit het clubhuis van de hockeyclub naar de FIFA gegaan", aldus de 61-jarige voetbaljournalist.

De toewijding van de premier blijkt weinig invloed te hebben gehad, want het WK 2018 ging met veel stemmen naar Rusland. Gelukkig blijken huidige scholieren Rutte nog wel te kunnen waarderen.


Johan Derksen: Premier Mark Rutte net een scholier bij de FIFA