Engeland wil ander keuzeproces WK's

De leider van de Engelse WK-kandidatuur wil dat de FIFA het toewijzingsproces voor WK's aanpast. Tot die tijd moeten Engeland en de Verenigde Staten geen pogingen meer doen om een WK voetbal binnen te halen, vindt Andy Anson. Engeland en de VS hadden de beste technische en economische beoordelingen, maar dat bleek 'helemaal niets waard' te zijn.

Anson vindt de zware nederlaag van Engeland 'moeilijk te verwerken'. Engeland werd al in de eerste ronde van de stemming uitgeschakeld. Nederland en België kregen in de eerste stemronde vier stemmen en in de tweede stemronde nog maar twee. Dat voedt de geruchten dat de FIFA-leden Engeland hebben willen straffen voor de kritische pers die de voetbalbond van corruptie beschuldigde.

Anson voedde die geruchten door te zeggen dat hem was verteld dat FIFA-voorzitter Sepp Blatter de leden vlak voor de stemming nog eens herinnerde aan de 'kwaadaardige' Engelse media.

De Engelsman noemde de uiteindelijke winnaars Rusland en Qatar 'formidabele tegenstanders', maar stelde dat landen als Engeland, Australië en de VS een 'eerlijke, ethische' campagne hadden gevoerd.