Buffon uit ongenoegen over mogelijke staking

Gianluigi Buffon vindt de staking van Italiaanse spelersvakbond (AIC) overtrokken. Op 11 en 12 december ligt de Serie A mogelijk stil. "Dit is een extreme vorm van protest. Er zijn ook andere vormen van protest mogelijk, die zelfs effectiever kunnen zijn," zei Buffon tegen Sky Sport 24. De spelersvakbond wil staken voor de rechten van spelers bij clubs, die hen willen slijten. "Het is duidelijk we als spelers wel een eenheid willen vormen."

Buffon ziet echter niets in een staking. "Als er een staking komt, is dat alleen maar beschadigend voor het voetbal in Italië. Praten is altijd de beste oplossing voor problemen tussen spelers en clubs. President Maurizio Beretta (Serie A) heeft gelijk. We moeten samen tot oplossingen komen om het voetbal te verbeteren."

Op dit moment staat Buffon nog buitenspel door een langdurige blessure. Sinds het WK in Zuid-Afrika kwam de Italiaanse doelman van Juventus niet meer in actie. "Juve doet het goed zonder mij. Niemand is onvervangbaar. Na vijf maanden moet ik weer aan mijn balgevoel werken," besluit de routinier.