Stoddart: "Webber kan nog wereldkampioen worden"

Paul Stoddart ziet in Mark Webber nog steeds een potentieel wereldkampioen in de Formule 1. De Australiër liet Webber in 2002 zijn F1-debuut bij Minardi maken en werkte eerder met de coureur samen in de Formule 3000.

Webber behaalde bij zijn debuut in Australië meteen punten bij het achterhoedeteam. Stoddart was meteen onder de indruk van zijn landgenoot. "Voor mij is hij al van een wereldkampioen waardig niveau, maar hij moet dat nu nog aan de rest van de Formule 1-wereld bewijzen," zei hij tegen F1Pulse.com.

"Het staat buiten kijf dat Mark zijn beste jaar in de Formule 1 achter de rug heeft. Ik weet dat 'als' niet telt, maar hij had kampioen kunnen zijn als er een paar dingen anders gelopen waren, zoals de botsing in Turkije en het ongeval in Zuid-Korea. Ik heb met Mark gesproken en denk dat hij volgend jaar wederom volop meedoet om het kampioenschap. Hij is inmiddels 34-jaar oud en maakt deel uit van een zeer competitief team dat - mede door Adrian Newey - ook in 2011 bij de twee of drie beste teams zal horen, dus ik verwacht hem gewoon weer vooraan te zien."

"In mijn ogen is Mark samen met Fernando Alonso op dit moment één van de twee beste coureurs op de grid," zei Stoddart die ook Alonso in de Formule 1 liet debuteren. Hij denkt dat de Spanjaard volgend jaar ook weer een van de belangrijkste titelkandidaten is. "Hij heeft al twee titels achter zijn naam staan en heeft zich dus al bewezen, maar ik twijfel er niet aan dat hij in dienst van Ferrari nog meer kampioenschappen gaat pakken."