Charisteas: "Spijt van keuze voor Arles"

Angelos Charisteas leverde vorige week zijn contract bij het Franse Arles AC in. De voormalig Ajax-spits heeft spijt dat hij ooit bij die club getekend heeft. "Ik kon daar niet blijven. Ik heb een grote fout gemaakt door daar te tekenen."

"Het was niet mijn wereld daar. Ik voelde me vanaf het begin niet op mijn gemak. Ik heb nog nooit zo'n slechte organisatie binnen een club meegemaakt. Ik was het anders gewend. Ik zag het verkeerd vanaf het begin. Dit was de slechtste beslissing in mijn carrière," klaagde Charisteas in L'Équipe.

Arles is promovendus in de Franse League 1 en staat troosteloos onderaan. Charisteas kwam dit jaar in totaal tot zes optredens, waarvan drie invalbeurten. Tot scoren wist de Griek evenwel nog niet te komen. Zijn landgenoot Angelos Basinas leverde al eerder het contract in.

Charisteas werd bekend door zijn kopbal waardoor Griekenland in 2004 Europees kampioen werd. Als spits speelde hij voor Aris Saloniki en Athinaikos, waarna hij bij Werder Bremen neerstreek. Daarna kwam hij in actie voor Ajax en Feyenoord voordat hij in Duitsland terugkeerde en het shirt van 1. FC Nürnberg aantrok. Door die club werd de spits in de tussentijd nog een half jaar uitgeleend aan Bayer Leverkusen.