EA: 'Tiger Woods moet gaan presteren'

Al sinds 1998 maakt EA Sports golfgames met Tiger Woods in de hoofdrol. Daar zou wel eens verandering in kunnen komen als Tiger Woods slecht blijft presteren. Dat heeft chief execute van EA, John Riccitiello, gezegd tijdens het Reuters Global Media Summit in New York.

"Voorlopig hebben we geen plannen om te stoppen met Tiger Woods, maar dat zou in de toekomst zo maar kunnen veranderen. Dit is geen bedreiging richting Tiger, maar we hebben een zakelijke overeenkomst. Daarvan is het de bedoeling dat wij de beste golfgame maken en dat Tiger Woods de beste golfer is. Om lang met elkaar door te kunnen blijven gaan, moeten wij ons hieraan houden", aldus John Riccitiello.

Tiger Woods kwam afgelopen jaar vaak in het nieuws, maar niet vanwege zijn golfprestaties. Het ene na het andere schandaal kwam boven tafel en dat kwam het imago van Tiger Woods niet ten goede. EA heeft tijdens deze periode gezegd dat de persoonlijke perikelen geen invloed zouden hebben op het contract met meneer Woods. Volgens Riccitiello krijgt Tiger Woods voorlopig het voordeel van de twijfel. "Maar hij zou wel moeten gaan presteren", voegt John Riccitiello toe.

Tiger Woods

EA: 'Tiger Woods moet gaan presteren'