Hamilton: "Onder indruk MP4-26"

Formule 1-coureur Lewis Hamilton heeft deze week bij zijn team McLaren voor het eerst het volledige ontwerp van de bolide van 2011 onder ogen gekregen. De Brit is onder de indruk van de MP4-26, zoals de nieuwe auto zal gaan heten.

Hamilton liet via Twitter weten wat hij van het bezoek aan de fabriek vond. "Veel leuke ideeën en verbeteringen," zei de Brit. "Ik heb gisteren met de simulator getest. Het was de eerste keer dat ik met de nieuwe auto reed en ik was blij. KERS en de achtervleugel zijn listig, maar ik voelde me direct thuis in de wagen."

Over de Pirelli-banden had de Brit ook enkele opmerkingen. "Deze nieuwe banden zijn oké, niet een al te groot verschil. De achterbanden zijn echter zwak en slijten snel." Hij verwacht dat er voor het nieuwe jaar verbetering in zal komen en dat hij daarom niet in Abu Dhabi testte. "De banden en de auto veranderen nog, daarom heb ik die test niet gedaan en was het beter om onze testcoureurs een kans te geven. Zij hebben alle benodigde data verzameld voor de simulator en windtunnel."

"Onze KERS is de beste en zal zijn werk doen," twitterde hij over de terugkeer van het Kinetic Energy Recovery System. Hij sloot af met: "Voor mij nog geen vakantie, ik ben nog volgas aan het werk met gastoptredens tot halverwege december. Daarnaast doe ik mijn best om de jongens op de fabriek te motiveren."