Akkoord over saneringsplan Dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen en de vakbonden hebben dinsdagavond een akkoord bereikt over een saneringsplan. Dat liet een woordvoerder van CNV weten. De bonden zijn tevreden over het akkoord, ook al moeten zeventig medewerkers van de 170 het veld ruimen. Door het akkoord lijkt het park nu echt van de ondergang gered.

De dierentuin stevent af op een faillissement omdat de personeelskosten van het park veel hoger liggen dan bij vergelijkbare recreatiebedrijven. Medio oktober ging de gemeenteraad van Emmen akkoord met het verstrekken van een lening van 1,4 miljoen euro aan het park. Met dit geld moet het park het hoofd boven water kunnen houden.

Aan de lening werd wel de voorwaarde gesteld dat het park moet bezuinigen. De plannen moesten voor 1 december klaar zijn.

In het kader van de bezuinigingen, moeten zeventig medewerkers nu het veld ruimen, zo zijn de bonden en de directie overeengekomen. Het gaat volgens een woordvoerder van CNV om zowel vaste als tijdelijke werknemers. De partijen lichten de personeelsleden woensdagochtend in. Aan het einde van de ochtend wordt het plan in detail aan de pers gepresenteerd.