Bos: "Ik wil weer op het veld staan"

Theo Bos zit inmiddels een maand werkloos thuis. De coach heeft na zijn ontslag bij Vitesse nog geen nieuwe uitdaging gevonden, maar wil snel weer aan de slag.

Zijn vertrek bij Vitesse viel Bos aanvankelijk zwaar. "Het heeft even geduurd, maar ik heb het nu wel verwerkt", zegt de oefenmeester op de website van VVCS. "Het is natuurlijk nooit leuk als je wordt ontslagen. Maar als dat gebeurt bij de club waar je al 28 jaar aan verbonden bent, dan is dat wel een klap. Ik had graag wat meer tijd gekregen om een ingespeeld team te kneden."

Bos is toe aan een nieuwe uitdaging. "Ik moet eerlijk zeggen dat het nu wel weer begint te kriebelen. Terwijl ik net na mijn ontslag even klaar was met het spelletje. Ik kijk ook weer veel wedstrijden. Daarnaast praat ik ook met collega's weer veel over voetbal. Trainer zijn zit gewoon in mijn bloed. Of dat nu als hoofdtrainer is, of als assistent bij een mooie club, ik wil weer op het veld staan."

"Er is al contact geweest met een aantal buitenlandse clubs", beweert Bos, die inmiddels aan een cursus Engels is begonnen. "Het buitenland is voor mij niet noodzakelijk, maar ik sluit niets uit. We zullen zien..."