Rutten: "Sampdoria moet risico nemen"

PSV speelt morgenavond in de Europa League tegen Sampdoria. De Eindhovaren moeten het duel winnen om zeker te zijn van de volgende ronde. Mocht dat niet lukken, dan is de wedstrijd tegen FC Metalist Kharkiv van cruciaal belang.

"We hebben twee kansen, maar willen die het liefste morgenavond al pakken," blikte trainer Fred Rutten vooruit op het duel tegen de Italianen. Het enige verschil met de wedstrijd in Eindhoven is dat Sampdoria moet winnen. De tegenstander van de formatie uit de Lichtstad staat nu op de derde plaats in groep I en heeft vijf punten.

"Eigenlijk moeten zij twee wedstrijden winnen. Het zal gedurende de avond zeker zo zijn dat ze een keer risico moeten gaan nemen. Wij hebben dan ook weer onze kwaliteiten om daarop te reageren. Het kan een zeer interessante wedstrijd worden," ging Rutten verder. "De omstandigheden gelden altijd voor beide teams."

Daarnaast denkt Rutten dat de absentie van Antonio Cassano van cruciaal belang kan zijn. De sterspeler ligt in conflict met Sampdoria en komt tegen PSV niet in actie. "Natuurlijk heeft het invloed, hij is een type dat in zijn eentje beslissend kan zijn op veel momenten. Maar hij kan ook niet in de wedstrijd zitten en dan werkt het tegen hem. Zonder hem vallen er wel ideeën en creativiteit weg."

Volgens Erik Pieters moet PSV scherp aan het duel beginnen en vervolgens proberen de concentratie vast te houden. "Thuis kregen ze één grote kans en dat was meteen een doelpunt, waardoor wij toen achter de feiten aan liepen. Natuurlijk hebben we na morgen nog een wedstrijd over, maar hoe eerder hoe beter dat we het halen."