Achterstanden TNT Post door staking ingelopen

De achterstanden bij TNT Post als gevolg van de tweedaagse staking zijn ingelopen. Dat meldt een woordvoerder van het postbedrijf. Alle achterstallige post is dinsdag weggewerkt. Door de staking waren miljoenen poststukken niet op tijd bezorgd.

De medewerkers van TNT Post legden donderdag en vrijdag het werk neer uit protest tegen reorganisatieplannen en gingen zaterdag weer aan het werk. TNT Post wil af van elfduizend werknemers, van wie er 3100 gedwongen worden ontslagen.

Abvakabo FNV, BVPP en CNV Publieke Zaak hadden de TNT Post-medewerkers opgeroepen het werk neer te leggen, toen het bedrijf niet met een 'afdoende reactie' kwam op de eis van de bonden om het aantal ontslagen naar beneden bij te stellen.

De medewerkers van TNT Post vinden dat het kabinet moet ingrijpen. Tijdens de tweedaagse stakingsactie zijn vijftienduizend handtekeningen aangeboden aan minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) en staatssecretaris van Economische Zaken Henk Bleker (CDA). Het kabinet gaat eerst onderzoeken of nieuwe postbedrijven de Nederlandse postmarkt verstoren met te lage tarieven.

Donderdag komt het landelijke actiecomité TNT om 17.00 uur bijeen om eventuele nieuwe acties te bespreken. Die acties komen er als TNT niet over de brug komt met een acceptabel aanbod voor vermindering van het aantal gedwongen ontslagen, meldt vakbond Abvakabo.


(Foto: Novum)