Politie Almere zoekt jonge meisjesaanrander

De politie heeft het signalement vrijgegeven van een jongen die in Almere een meisje heeft aangerand. Ook is de politie op zoek naar een meisje van ongeveer acht jaar oud dat mogelijk uit handen van de dader is gered. De aanrander is volgens de politie tussen de 12 en 18 jaar oud.

Een minderjarig meisje was vorige week zaterdagmiddag met een vriendje aan het spelen op de Daan Hoeksemastraat in Almere Buiten. Daar zou zij zijn aangesproken door een 'grotere jongen', waarop een ernstig zedenmisdrijf volgde. De ernst ligt er volgens de politie vooral in dat iets met een minderjarig meisje is gebeurd en dat buurtbewoners zich nu afvragen of hun kind nog veilig buiten kan lopen.

De politie heeft meteen na de melding een sporenonderzoek gehouden. Ook zijn buurtbewoners en passanten ondervraagd. De dader zou een blanke jonge fietser zijn met kort bruin haar. Een getuige zou de vrijdag daarvoor hebben gezien dat een jonge man op de hoek van de Dick Bosstraat met de Ketelbinkiestraat in hetzelfde stadsdeel een meisje meenam.

De getuige vertrouwde dit niet en sprak hen aan, waarop de jongen het meisje losliet en de benen nam. De politie is op zoek naar het meisje dat bijna door de jongen was meegenomen. Ze is ongeveer acht jaar oud, heeft een zeer donkere huidskleur en rastahaar dat in vlechtjes naar achteren is gebonden in een staart.