Jol verdedigt aankoopbeleid Ajax

Ajax-trainer Martin Jol heeft geprobeerd het aankoopbeleid van de Amsterdammers te verdedigen. Waar veel mensen kritiek hadden op het aantrekken van André Ooijer, Ahmed 'Mido' Hossam en Teemu Tainio, was Jol een stuk positiever over deze aankopen.

De jeugd moet volgens hun meer de kans krijgen, maar Jol denkt hier anders over. "Mensen die goed kijken en analyseren weten dat wij nog nooit een elftal met zo veel eigen talenten hebben gehad", aldus de trainer via de clubsite van Ajax.

Jol vervolgde: "Er is niet één trainer die meer Ajacieden heeft opgesteld. Dan is het wel vervelend als de mensen daar steeds weer over beginnen. Natuurlijk zijn er veel jongens die op de deur kloppen. Maar we hebben al een hele jonge ploeg, jonger zelfs dan Feyenoord. We moeten dus ook niet overdrijven. Ik ga niet jonge spelers opstellen om mijn gelijk te halen."

De trainer ging ook nog in op Miralem Sulejmani. Voor het eerst sinds zijn komst naar Amsterdam lijkt de aanvaller te overtuigen. "Maar ik heb hem nooit afgeschreven", aldus Jol, die Sulejmani zag scoren in de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen VVV-Venlo. "Het was een hele belangrijke overwinning voor de club. We hebben laten zien over een goed karakter te beschikken en we hebben hard gevochten."

Sulejmani wil zelf laten zien dat hij wel erg goed kan voetballen: "Ik ga elke week beter spelen. Dat wil ik blijven doen. Ik wil meer doelpunten en assists achter mijn naam krijgen. Nu is mijn kans om te verbeteren en te laten zien dat ik nog niet vergeten ben hoe je moet voetballen."