NEC-topscorer Vleminckx verzon spreekverbod

Björn Vleminckx mag van zijn werkgever N.E.C. Nijmegen gewoon met de media praten. De Belgische topscorer van de Eredivisie misleidde zaterdag na afloop van het duel met FC Twente Vlaamse media door te zeggen dat hij een spreekverbod had gekregen. Vleminckx bevestigt maandag op de clubsite van NEC dat hij daarover gelogen heeft.

"Ik heb de afgelopen weken de pers veel te woord gestaan over mijn positie als topscorer", zegt Vleminckx. "Hier valt verder weinig aan toe te voegen en de club heeft me geen spreekverbod opgelegd. Ik wil me voor 100 procent concentreren op de wedstrijden en zo veel mogelijk doelpunten voor het team scoren."

Vleminckx voert momenteel met twaalf doelpunten de topscorerslijst aan. De Belg werd vorig jaar zomer voor een recordbedrag voor N.E.C. Nijmegen overgenomen van KV Mechelen. In zijn eerste seizoen presteerde hij nog matig met acht doelpunten, maar dit seizoen is Vleminckx helemaal los. De 24-jarige spits debuteerde in augustus voor de Rode Duivels en zou zich in de belangstelling mogen verheugen van Club Brugge.