Uitslagen Eredivisie speelronde 16

Dit weekend werd in de Eredivisie de zestiende speelronde afgewerkt. Twente herstelde zich na twee nederlagen op rij en kwam door de nederlaag van PSV op gelijke hoogte met de Eindhovenaren. Ajax steeg weer naar plek drie door een overwinning bij VVV-Venlo en zag de achterstand met de koplopers slinken tot 3 punten.

NAC Breda wist op vrijdagavond voor het derde jaar op rij in eigen huis te winnen van PSV.  De Eindhovenaren kwamen twee keer op voorsprong door goals van Reis en Dzsudzsák, maar goals van Leonardo en Amoah zorgden voor een 2-2 ruststand. Vlak na rust kwam de club uit Breda zelfs op voorsprong na een pegel van Boussabon. PSV zocht daarna de aanval, miste enige kansen, maar zag Amoah in de 79e minuut de wedstrijd op slot gooien.

FC Groningen heeft aan de lange reis naar Kerkrade geen punten overgehouden. Roda JC Kerkrade was in eigen huis te sterk en won met 1-0. Roda domineerde in de eerste helft, maar wist weinig echte kansen te creëren. Desondanks stond de ploeg bij rust op voorsprong. nadat Sutchuin-Djoum de bal via Tim Matavz achter Groningen-keeper Luciano schoot. Groningen probeerde na de rust nog wel terug te komen, maar kwam niet verder dan een schot van Matavz dat naast ging.

Feyenoord heeft na een maand weer eens kunnen winnen. In eigen huis werd ADO Den Haag met 2-1 geklopt. De gasten kwamen nog wel op voorsprong na een gezapige eerste helft. Boulykin strafte een fout van Vlaar af en schoot de bal achter Van Dijk. Na rust werd Feyenoord echter in het zadel geholpen door ADO. Amper een minuut na rust werkte Radosavljevic een corner achter zijn eigen keeper. Na een uur tikte Castaignos een voorzet van El Ahmadi binnen en stond de eindstand op het bord. Daarna kregen beide ploegen nog wel kansen, maar gescoord werd er niet meer.

De Wedstrijd van de Week ging tussen AZ en sc Heerenveen. Een verslag van deze wedstrijd vind je hier.