Marko: "Vergne topper in wording"

Daniel Ricciardo heeft de Formule 1 nog niet gehaald of Red Bull schuift een nieuwe protegé naar voren. Jean-Eric Vergne testte vorige week voor Scuderia Toro Rosso en maakte daar net als door het winnen van het Britse Formule 3-kampioenschap zoveel indruk dat Red Bull-adviseur Helmut Marko hem een topper in wording noemt.

Ook Toro Rosso-teambaas Franz Tost was tevreden over Vergne. "Ik weet zeker dat hij in de toekomst tot een vaste waarde in de Formule 1 gaat uitgroeien. Hij heeft twee goede testdagen achter de rug en onze monteurs waren zeer onder de indruk van de feedback die hij kon geven."

Marko loofde Vergne in Auto Hebdo. "Het succes van Sebastian Vettel rechtvaardigt het bestaan van ons juniorenprogramma. Het is nu ons doel om zo snel mogelijk nog een andere winnende coureur naar de Formule 1 te brengen, en misschien is dat Vergne wel."

Ricciardo is door Red Bull al benoemd tot vrijdagrijder van Toro Rosso. Mocht Sébastien Buemi of Jaime Alguersuari niet presteren dan staat de Australiër klaar om de plaats in te nemen. Door nu ook Vergne naar voren te schuiven wordt de druk verder opgevoerd.