Puyol: "Kans op winst is 50/50"

Maandagavond staat dé topper in de Priméra Division op de planning. Carles Puyol denkt dat Barcelona en Real Madrid evenveel kans hebben om El Clásico te winnen.

Puyol maakte 21 edities mee van de klassieker. De verdediger kan zich niet elke editie meer herinneren, maar hij denkt dat de ploegen deze keer erg aan elkaar gewaagd zijn. "Ondanks het feit dat wij thuis spelen, denk ik dat de kansen 50/50 zijn", aldus de Catalaan op de clubsite.

"Real is zeer sterk in de verdediging", vervolgt het boegbeeld van Barça, die verder ingaat op de uitstekende vorm waarin Real verkeert. "De snelle spelers kunnen ook het verschil maken. Als je ze ook maar enige ruimte geeft, zijn ze moeilijk te controleren."

Puyol beschouwt Higuaín, Cristiano Ronaldo en Karim Benzema als de grootste gevaren. Hoewel de verdediger aangeeft zeer gemotiveerd te zijn, relativeert hij het belang van deze wedstrijd. "De competitie zal niet beslist worden op basis van dit duel."

Het verschil tussen Real Madrid en Barcelona is slechts één punt in het voordeel van de Madrilenen. Een winst zou Barcelona de koppositie opleveren.

Van de 21 editites die Puyol uitkwam in El Clásico, won hij er acht. Zeven keer gingen de drie punten naar Real en zes keer moesten beide partijen genoegen nemen met een punt.