Oceanië wil vervanger Temarii voor WK-stemming

De Oceanische voetbalbond OFC wil waarnemend voorzitter David Chung donderdag afvaardigen naar Zürich om mee te beslissen over de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022. De voetbalbond claimt het recht te hebben om een vervanger te sturen voor de geschorste voorzitter Reynald Temarii, die werd geschorst nadat hij zijn stem te koop had aangeboden.

De OFC heeft vandaag een officieel verzoek ingediend bij de wereldvoetbalbond. De FIFA zei eerder dat Temarii niet vervangen mocht worden, omdat hij in beroep is gegaan tegen de schorsing van een jaar. De OFC heeft hem nu gevraagd dat beroep in te trekken. In ruil daarvoor mag hij na zijn straf het presidentsschap behouden. De FIFA onthield zich vandaag nog van commentaar.

Naast Temarii werd ook de Nigeriaan Amos Adumu geschorst, waardoor slechts 22 van de 24 leden van het uitvoerend comité stemgerechtigd zijn. De OFC zet alles op alles om donderdag mee te mogen stemmen, omdat Australië in de race is voor het WK van 2022. De Australiërs hebben daarbij concurrentie van de Verenigde Staten, Japan, Qatar en Zuid-Korea.