Marine helpt bij onderscheppen drugstransport Aruba

De kustwacht heeft met hulp van de marine in het Caribisch gebied een Colombiaanse vissersboot met ruim vijftig kilo cocaïne aan boord onderschept. De drugs waren verstopt in een verborgen compartiment, waardoor ze aanvankelijk niet werden gevonden. Aan boord werden zes verdachten aangehouden, laat Defensie zaterdag weten.

De vissersboot met de naam Katrina was begin deze week op weg van Colombia naar Aruba. Op basis van inlichtingen van een internationale drugsbestrijdingsorganisatie waarin de marine ook actief is werd de boot onderschept.

De douane op de Arubaanse haven Barcadera kon aanvankelijk niks vinden, daarom werd de boot onder leiding van het Openbaar Ministerie grondig doorzocht bij een kustwachtsteunpunt op marinierskazerne Savaneta. Toen werd het verborgen compartiment gevonden. Daar lag 51,7 kilo cocaïne en 8,6 kilo wiet verstopt.

Defensie spreekt van een 'goed voorbeeld van internationale en lokale samenwerking'. De drugs en de verdachten zijn overgedragen aan de lokale autoriteiten op Aruba.


Meer dan vijftig kilo coke onderschept. (Foto: Novum)