"Mourinho heeft niets verkeerds gedaan"

Real Madrid-trainer José Mourinho wordt mogelijk vervolgd voor zijn instructies om bewust rode kaarten te pakken tegen Ajax.

De UEFA onderzoekt de rode kaarten van Xabi Alonso en Sergio Ramos. Beide Spanjaarden kregen mogelijk instructies om een tweede gele kaart te pakken. Daardoor missen ze de onbelangrijke wedstrijd tegen Auxerre. In de knock-outfase beginnen ze daardoor met een schone lei. Marco Materazzi steunt Mourinho.

De verdediger van Internazionale werkte enkele seizoenen samen met de Portugese trainer. Materazzi vindt de mogelijke instructies van Mourinho niet tot onsportief gedrag behoren. "Hij heeft niets verkeerds gedaan", zei de Italiaanse verdediger tegen Sky Italia. "Hij deed dit voor het team. Iedereen zou dit hebben gedaan."

"José is een echte planner", aldus Materazzi. Real Madrid liet eerder via officiële kanalen weten dat ze geen straf verwachten. Er staat namelijk niets in de reglementen over dergelijke voorvallen. De UEFA wil Sergio Ramos, Xabi Alonso en José Mourinho horen over de rode kaarten. Ook doelman Jerzy Dudek en Iker Casillas worden ondervraagd.