Ontsnapte stier krijgt toekomst tussen varkens

De stier die uit islamitisch slachthuis Atlas in Arnhem ontsnapte is aan Het Beloofde Varkensland geschonken. Dat twitterde vrijdag Dafne Westerhof, die het 'varkensparadijs' in Amstelveen bestiert. Het dier wordt dus niet geslacht.

De stier zorgde vorige week woensdagochtend voor opschudding nadat hij uit het slachthuis was ontsnapt. Hij rende de straat op en beschadigde twee passerende auto's, maar niemand raakte gewond. Het dier belandde uiteindelijk in een busremise, waar het anderhalf uur na zijn ontsnapping met een verdovingsgeweer werd uitgeschakeld. Door de zware verdoving is het dier niet meer geschikt voor consumptie.

Eerder deze week liet de eigenaar van de stier nog aan De Telegraaf weten dat hij minimaal vijfduizend euro voor de stier wilde hebben, anders zou hij het dier toch slachten. Dierenliefhebbers uit het hele land gaven daarna massaal aan dat het beest gered moest worden en er werden inzamelingsacties gestart.

In Het Beloofde Varkensland mogen dieren vrij rondlopen. Er worden onder meer knuffelworkhops gegeven. De dieren worden 'bofkonten' genoemd.

Onbekend is of iemand geld heeft betaald voor de transfer en hoeveel. De eigenaar van het slachthuis was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.