Werkloze stewardessen komen met kalender

Een kalender met foto's van schaars geklede stewardessen van luchtvaartmaatschappij Mexicana is een hit in Mexico. De eerste oplage van duizend exemplaren was reeds voor de kalender donderdag verscheen uitverkocht en een tweede oplage, van drieduizend stuks, is daarom in de maak.

Tien stewardessen van Mexicana lieten de kalender maken om de aandacht te vestigen op hun eigen lot en dat van de luchtvaartmaatschappij, die in augustus faillissement aanvroeg en sindsdien geen vluchten meer uitvoert.

Het idee voor de kalender is afkomstig van Coral Perez, die tien jaar voor Mexicana werkte. De tien stewardessen brachten zelf het bedrag van honderdduizend peso (zesduizend euro) op dat nodig was om de kalender te kunnen maken. Een kalender, waarop de stewardessen in bikini poseren bij en in vliegtuigen, kost 149 peso (negen euro).

Kort voor de kalender verscheen kwam Mexicana met een reorganisatieplan en halverwege december gaan enkele vliegtuigen mogelijk weer de lucht in. Volgens het plan gaat de luchtvaartmaatschappij verder met 30 procent van het personeel.

Mexicana is een van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Ze werd opgericht in 1921, kort na de KLM en het Australische Qantas.


Werkloze stewardessen komen met kalender (Foto: Novum)