Ook vrijdag geen post in de brievenbus

Ook vrijdag bezorgen de medewerkers van TNT Post vrijwel geen post. De postbodes en andere medewerkers begonnen donderdag een tweedaagse stakingsactie uit protest tegen de reorganisatieplannen. TNT Post wil af van elfduizend werknemers, van wie er 3100 gedwongen worden ontslagen.

Abvakabo FNV, BVPP en CNV Publieke Zaak hadden de TNT Post-medewerkers opgeroepen het werk neer te leggen, toen het bedrijf niet met een afdoende reactie kwam op de eis van de bonden om het aantal ontslagen naar beneden bij te stellen. Vorige week demonstreerden duizenden postmedewerkers in Den Haag tegen de aangekondigde reorganisatie en werd er ook een dag geen post bezorgd.

Net als vorige week, geldt tijdens de tweedaagse staking die nu van kracht is dat voor rouwkaarten, medische post en pakketten een uitzondering wordt gemaakt.

Bestuursvoorzitter Peter Bakker van TNT heeft eerder gezegd dat de acties weinig zin hebben, omdat hij vasthoudt aan de voorgenomen reorganisatie. "Die staking, hoezeer ik hem ook begrijp, gaat niet helpen."