[WTF] Federer na winst op Söderling ongeslagen door

Roger Federer heeft ook zijn derde groepswedstrijd op de ATP World Tour Finals in Londen gewonnen. De Zwitser was op de beslissende momenten net iets beter bij de les dan Robin Söderling en won met 7-6 (5) en 6-3.

Voor de Zweed lijkt met de nederlaag het doek gevallen. Alleen als David Ferrer donderdagavond in twee sets wint van Andy Murray heeft hij nog een kansje. Federer eindigde zonder setverlies fier bovenaan in groep B.

Federer en Söderling maakten er een prachtige wedstrijd van. In de eerste set haalden beide spelers een hoog niveau en draaide het uit op een tiebreak. Federer nam daarin een 6-4 voorsprong. Söderling werkte het eerste setpunt weg, maar ging bij de tweede in de fout. De nummer vier van de wereld was in de veronderstelling dat een harde knal van Federer uit zou gaan, maar de bal plofte op de lijn binnen.

Söderling herstelde zich sterk van deze mokerslag en brak al in de eerste game van de tweede set de service van de Zwitser. Lang kon de Zweed niet van de voorsprong genieten, want Federer plaatste al snel een break terug. Bij een 4-3 voorsprong brak Federer nogmaals de service van zijn opponent, waarna hij de wedstrijd professioneel uitserveerde. Het was al de vijftiende overwinning in zestien onderlinge ontmoetingen voor de Zwitser.