De Zeeuw baalt: "Het is telkens iets anders"

Demy de Zeeuw valt dit seizoen van de ene blessure in de andere. Van de trap in zijn gezicht op het WK tot de rugblessure waardoor hij vorige week nog de oefeninterland tegen Turkije moest missen. Het zit De Zeeuw niet mee. De Zeeuw baalt als een stekker van alle fysieke malheur.

"Het is het een na het ander en dat is heel irritant," aldus De Zeeuw op de officiële website van Ajax. "Ik kan er zelf niet zo veel aan doen, want het is telkens iets anders."

Het lichaam van de 27-jarige De Zeeuw heeft het zwaar te verduren na de korte pauze van slechts een week tussen het WK en het clubvoetbal. Een langere rustperiode in de winterstop kan mogelijk wat verlichting brengen. "We zijn er in elk geval over aan het praten, dus we zien het wel," vervolgt de middenvelder.

Tot die rustperiode staan er nog vier wedstrijden op de rol. Aankomende zondag is de eerste tegen VVV-Venlo. "Vorig jaar hebben we het daar goed gedaan en wonnen we (0-4, red.). Dat moeten we dit jaar ook weer doen," stelt De Zeeuw. "VVV heeft met Ruud Boymans en Jorge Chula aardige spelers. Vooral Boymans vind ik een goede spits, die er toch al een hoop goals heeft in liggen."