Petrov: "Alonso-fans spamden mijn facebook onder"

Vitaly Petrov heeft aangegeven dat fans van Ferrari en Fernando Alonso zijn facebookpagina ondergespamd hebben. Ze beschuldigden de Renault-rijder van het blokkeren van Alonso, terwijl de Rus in Abu Dhabi alleen zijn werk deed. Mede door het werk van de Renault-coureur kon Sebastian Vettel wereldkampioen in de Formule 1 worden.

Alonso zat na een vroege pitstop 39 ronden vast achter Petrov en kwam de als zesde rijdende Renault-coureur ondanks enkele inhaalpogingen niet voorbij. "Vele mensen hebben me er van beschuldigd dat ik Alonso opgehouden heb," zei Petrov. Hij zei in Bild dat vele Spaanse fans gewelddadige uitspraken tegen hem deden. "Het is allemaal onzin, want ik deed niets fout. Ik reed 39 ronden voor zijn neus en niemand die mij op de radio vertelde dat ik Sebastian zo hielp om wereldkampioen te worden."

"En zelfs als hij mij voorbij was gegaan dan had hij Rosberg nog moeten passeren. Ik reed mijn eigen race en Ferrari maakte een tactische fout," zei Petrov die niets kon met het wuifgebaar dat Alonso na de race tegen hem maakte.

"Hij verdient het," zei Petrov over Vettel die de titel behaalde. "De kranten zeiden dat het een mirakel was, maar het kwam door zijn harde werken." De Rus gaf aan niet persoonlijk door de Duitser bedankt te zijn. "Hij heeft mijn telefoonnummer niet. Maar ik zag op zijn website dat hij aan zijn fans schreef dat hij me dankbaar was."