'GTA V op z'n vroegst in 2012'

Analist bij het Amerikaanse Janco Partners Mike Hickey voorspelt dat Grand Theft Auto V pas op z'n vroegst in 2012 uitkomt. Tot die tijd blijft Take-Two wel winst maken, want in het aankomende fiscale jaar heeft de in New York gesitueerde uitgever twee grote producties op de planken liggen.

Hickey gelooft dat Take-Two's fiscale jaar in 2011 geen financieel fiasco wordt, ook al komt GTA V dan niet uit. In dat fiscale jaar, dat sinds kort ook voor deze uitgever loopt vanaf 1 april 2011 tot 31 maart 2012, worden naar verwachting twee andere grote titels gelanceerd: Max Payne 3 en L.A. Noire.

Deze twee games zullen de software line-up leiden, eentje waarin ook Duke Nukem Forever zal zitten. Zo blijft het bedrijf mogelijk winstgevend zonder dat er een nieuwe Grand Theft Auto- of Red Dead-game uitkomt.

Wanneer GTA V wel uitkomt, Hickey denkt in het fiscale jaar van 2012, zal het een enorm succes zijn. De analist verwacht dat er een slordige zestien mijoen games verkocht zullen worden en dat het Take-Two 750 miljoen dollar op zal brengen. Geen windeieren dus. Daarnaast denkt Hickey dat BioShock Infinite ook in dat jaar uitkomt en voor 182 miljoen dollar gaat zorgen met vier miljoen verkochte exemplaren.

Hickey denkt dat dit succes mogelijk is door het verhoogde aantal gekochte consoles in onder andere Amerika. Hij zegt dat eind 2010 de gecombineerde install base ligt op 41 miljoen stuks, terwijl dat ten tijde van de release van Grand Theft Auto IV nog op achttien miljoen lag.