Demouge verrast door bankplek Van Wolfswinkel

Frank Demouge speelde woensdag met zijn ploeg FC Utrecht met 1-1 gelijk tegen Roda JC. Opvallend genoeg speelde topscorer Ricky van Wolfswinkel niet bij de Domstedelingen.

"Het is niet zo dat ik de voorkeur krijg, de vorige wedstrijd stond hij niet in de spits", aldus Demouge in gesprek met Eredivisie Live. "Nu denkt iedereen dat hij voor mij op de bank zat, maar iemand anders is voor hem in de plaats gekomen, niet ik. De laatste wedstrijden heb ik samen met hem gespeeld."

"Dat hij niet speelde heeft mij wel verrast, maar ik had wel gewoon verwacht dat ik zou spelen. De trainer koos voor een andere speler op het middenveld. In het begin pakte dat niet goed uit, de eerste helft speelden we niet best. In de tweede helft hebben we dat goed weten te herstellen, we hebben toch de meeste kansen gehad op een overwinning", aldus Demouge.

De sterke spits krijgt door een blessure van Jacob Mulenga een stuk meer speeltijd dan in zijn eerste maanden. "Ik ga de laatste weken steeds meer spelen, daar ben ik blij om", zegt hij er zelf over. "Hier ben ik ook een beetje voor gehaald. Mocht er een speler wegvallen, dat er dan iemand klaarstaat. Met de blessure van Mulenga is de speeltijd veel meer. Je gunt het niemand zo'n blessure, maar zo gaat het in het voetbal."