Ex levert 'mes Ronald P.' bij Telegraaf in

De ex-vriendin van Ronald P. heeft in haar auto een mes gevonden dat mogelijk is gebruikt bij een van de moorden waar hij van wordt verdacht. Ze heeft het mes bij De Telegraaf afgegeven, die het op zijn beurt aan de politie heeft overgedragen.

De ex-vriendin, Wil Eenink, vond het mes toen ze haar Peugeot opruimde. "Het lag onder de bekleding van de kofferbak, weggestopt bij de gastank van de auto", zegt ze in de krant. Het gaat om een dertig centimer lang vismes. P. is visser, maar Eenink heeft hem het mes nooit zien gebruiken.

P. staat in hoger beroep terecht voor het verkrachten en vermoorden van Christel Ambrosius. De 22-jarige stewardess werd in 1994 in het huis van haar oma gewurgd, verkracht en meerdere keren gestoken met een scherp voorwerp. Naar het gebruikte wapen is uitvoerig gezocht, maar het is nooit gevonden.

Eerder dit jaar werd P. ook aangehouden voor de moord op de 22-jarige Anneke van der Stap uit Rijswijk. Haar lichaam werd in 2005 gevonden nadat ze elf dagen was vermist. Daarnaast zou P. tegenover een celmaat nog twee moorden hebben bekend.