Warcraft krijgt grote release in Rotterdam

In de nacht van zes december viert Blizzard Entertainment de lancering van de grote online game World of Warcraft: Cataclysm in Rotterdam. De havenstad is één van de zeven Europese steden waar ontwikkelaars van de derde World of Warcraft-uitbreiding naartoe reizen om fans te ontmoeten.

Het evenement in Rotterdam wordt bezocht door senior producer John Lagrave en leidinggevend designer Gary Platner. Naast de lancering in Rotterdam bezoeken ontwikkelaars van Blizzard Entertainment ook gelijksoortige evenementen in Berlijn, Londen, Madrid, Moskou, Parijs en Stockholm.

In World of Warcraft: Cataclysm breekt de duistere draak Deathwing uit zijn ondergrondse schuilplaats in het midden van de virtuele planeet Azeroth. De uitbraak veroorzaakt overstromingen en aardverschuivingen die het aanzicht van de virtuele wereld Azeroth voor altijd veranderen. Gamers krijgen toegang tot nieuwe speelbare personages, missies en vijanden om te verslaan. World of Warcraft telt wereldwijd twaalf miljoen spelers. Gamers sluiten abonnementen af om het spel te kunnen spelen. Maandelijks moet er ongeveer twaalf euro betaald worden. De online game werd in februari 2005 in Europa gelanceerd. World of Warcraft: Cataclysm wordt op 7 december uitgegeven.


Submitter:  Bron: Novum