Zware avondspits door ongevallen

Het verkeer heeft dinsdagavond te maken met een zware avondspits. Rond 18.00 uur stond er ongeveer 350 kilometer file. Ongevallen en een onduidelijke wegsituatie op de A2 zijn de voornaamste oorzaken van de problemen.

De VerkeersInformatieDienst (VID) had al verwacht dat het verkeer te maken zou krijgen met een zware avondspits, met maximaal 350 kilometer file door regenval. Dat de spits dinsdag te maken heeft met forse files op de snelwegen, komt echter niet door neerslag. "Die valt behoorlijk mee", zegt een woordvoerder van de VID.

Op de A58 van Breda naar Tilburg is ter hoogte van Oirschot een vrachtwagen gekanteld. De rechterrijstrook is afgesloten. In beide richtingen staan files. Omrijdend verkeer zorgt daarnaast voor een opstopping op de A65.

Op de A2 wordt gewerkt aan de weg en is de situatie veranderd. "Voor veel automobilisten is het onduidelijk hoe het in elkaar zit", zegt de woordvoerder. Ook dit zorgt voor files. Op de A2 richting Amsterdam zorgt daarnaast een pechgeval ook voor file. Op de A10 is het eveneens druk.

Omstreeks 18.15 uur namen de files af en stond er nog zo'n 310 kilometer file.