Cultfilm Idiocracy beleeft tv-première

Dinsdagavond beleeft de Amerikaanse satirische cultfilm Idiocracy uit 2006 eindelijk zijn Nederlandse tv-première. RTL Nederland heeft de film van regisseur Mike Judge (Office Space, Beavis and Butt-Head) aangekocht.

Idiocracy werd berucht doordat distributeur 20th Century Fox de film naar verluidt zelf boycotte. Het bedrijf was namelijk niet bepaald blij met de maatschappij-kritische film. Hoewel Idiocracy in de weinige bioscopen slechts een half miljoen dollar opbracht, leverde de dvd twintig keer zo veel op. De film kreeg dan ook cultstatus onder groepen filmliefhebbers.


President Camacho houdt een speech in het Huis van Afgevaardigden

[spoiler] Idiocracy gaat over de hoofdpersoon Joe Bauers (Luke Wilson), die per ongeluk 500 jaar verder in de toekomst terechtkomt door een geheim militair project van de Amerikaanse overheid. Opeens blijkt Bauers, die in onze wereld een gewoon IQ heeft, de slimste persoon ter wereld te zijn, want rond het jaar 2505 is de mensheid in zwaar verval geraakt.

In dit avontuur ontmoet Bauers de dan flamboyante Amerikaanse president Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho (Terry Crews), een professionele worstelaar. Bauers moet in de film zijn weg proberen te vinden in een dystopie die kapot is gegaan aan commercialisatie en anti-intellectualisme.

Idiocracy wordt dinsdagavond om 20.30 uur op RTL 7 uitgezonden.


Idiocracy beleeft eindelijk Nederlandse tv-première