Kickbokser Badr Hari voorlopig op vrije voeten

K1-kickbokser Badr Hari is dinsdag vrijgelaten. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam bepaalde maandag dat de hechtenis van de Marokkaanse-Nederlander wordt geschorst. Hari meldde zich 27 oktober bij de hoofdstedelijke politie. Het Openbaar Ministerie wilde hem nog dertig dagen langer vasthouden.

De 25-jarige vechtsporter blijft wel verdachte van zware mishandeling en moet zich beschikbaar houden, laten het Openbaar Ministerie en zijn advocaat Bénédicte Ficq dinsdag weten.

Badr Hari wordt ervan verdacht een portier van de Amsterdamse club Blinq bij het Leidseplein in februari zwaar te hebben mishandeld. De deurman zou Hari en drie vrienden de toegang hebben geweigerd omdat ze niet voldeden aan kledingvoorschriften, waarna hij klappen kreeg. Na het incident vertrok Hari naar Marokko.

De vechter ontkent iedere betrokkenheid. Hij was naar eigen zeggen naar Marokko gegaan om tot rust te komen. De bewuste portier heeft geen aangifte gedaan tegen Badr Hari. Hij beweerde eerder door de politie onder druk te zijn gezet om een verklaring tegen de verdachte af te leggen en zegt de kickbokser nog nooit te hebben gezien. Er gaan geruchten dat hij is betaald.

De politie noemde het na zijn aanhouding vreemd dat Badr Hari volgens de portier die avond niet aanwezig was bij de club. "Dit past niet in het beeld dat we hebben van wat er die avond zou zijn gebeurd."


Badr Hari voorlopig op vrije voeten (Foto: Novum)