'Moeder Natalee Holloway niet gebeld over kaak'

De moeder van de vermiste Natalee Holloway was maandagavond laat nog niet gebeld over de onderkaak die op Aruba is gevonden. "Ik kan me niet voorstellen dat justitie gaat mededelen dat de kaak van Natalee is gevonden zonder haar moeder eerst te informeren", zei misdaadverslaggever Peter R. de Vries op Radio 1.

Hij heeft maandag nog met Beth Holloway gebeld. De Vries staat sceptisch tegenover berichten dat dinsdag bekend zou worden of de kaak van Natalee Holloway is of niet. "Dat bericht circuleert op internet en in de media, maar ik heb het nergens bevestigd gezien."

Als het bot inderdaad van Holloway is en als dat inderdaad dinsdag naar buiten wordt gebracht, dan had de FBI de moeder van Holloway volgens De Vries allang geïnformeerd. In het verleden zijn in de zaak vaker vondsten geclaimd, maar steeds bleek er niets aan de hand te zijn.

Voor de moeder van Holloway is dat volgens de misdaadverslaggever erg belastend. "Dit vraagt veel van haar. Als het inderdaad een internethoax is geweest, dan doen die mensen het slachtoffer heel wat aan."

Een forensisch onderzoeker op Aruba heeft eerder tegen de vader van Holloway gezegd dat het bot in ieder geval van een jonge vrouw is. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft onderzocht of het botmateriaal van de in 2005 op Aruba verdwenen Holloway is.

Het bot werd twee weken geleden gevonden door toeristen op het strand bij het Phoenix Hotel. Dat is in de buurt van een van de plekken die Joran van der Sloot aanwees in een van zijn uiteenlopende bekentenissen.

De Vries gelooft niet dat het bot van Holloway is. Het is volgens hem 'te mooi om waar te zijn' dat het bot precies aanspoelt op het strand dat Van der Sloot eerder aanwees. Als het bot toch van Holloway blijkt te zijn, is het volgens hem nog steeds moeilijk om juridisch te bewijzen dat Van der Sloot haar heeft gedood. "Je weet niet hoe het bot daar terecht is gekomen."

Van der Sloot is hoofdverdachte in de zaak rond Holloway, die in 2005 verdween. Hij zit momenteel vast in de Peruaanse zwaarbewaakte Miguel Castro Castro gevangenis voor de moord op de 21-jarige Peruaanse Stephany Flores.


De Vries: Moeder Holloway niet gebeld over kaak (Foto: Novum)