Uitslagen Eredivisie speelronde 15

Dit weekend werd in de Eredivisie de vijftiende speelronde afgewerkt. De topper tussen Ajax en PSV eindigde onbeslist, maar daar kon FC Twente niet van profiteren na een nederlaag tegen AZ. FC Groningen staat inmiddels derde na een 2-0 overwinning op Feyenoord, dat is afgezakt naar een zestiende plaats.

Excelsior deed onderin goede zaken door in een matig duel VVV-Venlo te verslaan. Voor rust werd er al twee keer gescoord door de Rotterdammers, maar beide goals werden terecht afgekeurd vanwege buitensppel. Na rust wist de club wel regelmentair het net te vinden. In eerste instantie werd een penalty van Bergkamp gestopt, maar in de rebound was Fernandez alert. VVV-Venlo kwam door de nederlaag dieper in de problemen en staat nu vaster op de zeventiende plaats

FC Twente leed niet alleen zijn tweede nederlaag op een rij, maar zag ook een recordreeks van 36 wedstrijden zonder thuisnederlaag eindigen. De ploeg begon in Enschede sterk en kwam door De Jong op voorsprong. Daarna ging het echter mis voor de Tukkers. Douglas haalde de doorgebroken Martens neer en kreeg rood. De klap was nog groter doordat Elm de vrije trap erin schoot. Na rust bleven beide ploegen combineren, maar was het AZ dat won, doordat Oritz na dik een uur wist te scoren.

Het uitzicht voor Willem II lijkt er steeds slechter uit te zien. De ploeg vergaarde slechts twee punten en wist ook bij Heerenveen daar niks aan te doen. Het zocht in het begin wel direct de aanval, maar door goals van Väyrynen en Breurer was de Tilburgse club bij rust al kansloos op een goed resultaat. Een uitblinkende Beerens zorgde na rust voor de beslissing door twee goals en een assist (op Breuer) voor zijn rekening te nemen

De Wedstrijd van de Week ging tussen Ajax en PSV. Een verslag van deze wedstrijd vind je hier.