Drie agenten gewond bij aanrijding met vluchtauto

Drie agenten zijn zaterdagnacht in Maastricht lichtgewond geraakt toen hun wagen werd geramd door twee inbrekers op de vlucht. De inbrekers maakten deel uit van een groep van vier en zijn kort na de aanrijding aangehouden, laat de politie weten.

Eerder die nacht kreeg de politie een melding dat vier mannen bezig waren met een inbraak bij een supermarkt aan de Rosarije. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de daders al gevlogen, maar al snel kregen patrouillerende agenten de twee betrokken auto's in het vizier.

De verdachten gingen er met hoge snelheid vandoor. Een van de vluchtauto's ontkwam, de andere probeerde in de wijk Heugemerveld via de stoep langs een politiewagen te rijden. Dat lukte echter niet, waardoor de auto frontaal op de politiewagen botste en drie agenten lichtgewond raakten.

De verdachten probeerden na de aanrijding weg te rennen, maar werden al snel aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Sittard-Geleen en een 30-jarige man uit Maastricht.

De buit van de inbraak werd teruggevonden in het huis van de Maastrichtenaar. Een 30-jarige vrouw die ook in de woning was, is aangehouden. In het pand lagen ook andere goederen waarvan de politie vermoedt dat ze gestolen zijn.

De zaak wordt onderzocht. De politie hoopt de voortvluchtige inbrekers alsnog in te kunnen rekenen.