'Relatie Jol en assistent Blind onwerkbaar'

Op de dag van de topper tussen Ajax en PSV sijpelen er opnieuw berichten van onrust bij de Amsterdamse club naar buiten. De relatie tussen Ajax-trainer Martin Jol en assistent-trainer en clubman pur sang Danny Blind is tot beneden het nulpunt gedaald, schrijft De Telegraaf zaterdag. Volgens ingewijden is de situatie niet meer werkbaar.

Inmiddels zou Blind de trainerskamer mijden en vooral bij de spelers en de medische staf bivakkeren. Alleen voor het uitdelen van de hesjes en andere onvermijdelijke zaken zou Blind nog door Jol worden ingelicht over de gang van zaken rond het eerste elftal.

Aanleiding voor de ruzie op de bank is dat Blind het niet meer ziet zitten in Jol en daarover aan de bel trok bij de clubleiding. Die kreeg daar via via lucht van en sindsdien negeren ze elkaar volgens de krant vrijwel volledig.

Ook de weigering van Jol om de zoon van Blind speeltijd te geven verslechtert de band. De 20-jarige jeugdinternational Daley Blind maakte vorig seizoen tijdens een huurperiode bij FC Groningen indruk als rechtsback, maar wordt door Jol over het hoofd gezien. Zelfs toen onlangs in het bekerduel tegen Veendam de eerste twee opties op die plek ontbraken, bleef het voor Blind junior bij warmlopen.

Vervolgens zouden Blind en Jol het ook aan de stok hebben gekregen over de positie van Daley Blind in het tweede elftal. Blind junior zou inmiddels niet meer rekenen op kansen en weg willen. FC Groningen, NAC Breda en Anderlecht hebben naar verluidt interesse.


'Relatie Jol en assistent Blind onwerkbaar'(Foto: Novum)