Rode Kruis plaatst veldbedden

Het Rode Kruis is begonnen met het plaatsen van veldbedden in een hal van de Utrechtse Jaarbeurs. De organisatie heeft daartoe een verzoek gekregen van de Utrechtse autoriteiten. Dat heeft een woordvoerster van het Rode Kruis bevestigd. De eerste overnachters hebben zich inmiddels al gemeld.

Volgens de woordvoerster worden rond negen uur vijfhonderd veldbedden naar hal 10 van de Jaarbeurs gebracht. In het complex zijn borden opgehangen om naar de juiste hal te verwijzen. Bovendien wordt geregeld dat er nog eens vijfhonderd bedden extra uit de magazijnen in Apeldoorn en Delden komen. Verder trommelt het Rode Kruis nu vrijwilligers op om te zorgen voor de opvang. Daarvan zijn er zo'n dertig nodig. Ook zijn EHBO'ers aanwezig. Het Rode Kruis kan met geen mogelijkheid voorspellen hoeveel mensen in de Jaarbeurs de nacht zullen doorbrengen.

Rond half tien hebben zich al de eerste mensen in hal 10 gemeld. Druppelsgewijs komen groepen mensen binnen. Onder hen veel vrouwen die terugkwamen van een dagje Margriet Winter Fair. Zij krijgen koffie en thee. Veel reizigers rond het station klagen over slechte informatievoorziening. De meeste gestrande reizigers doen nog steeds verwoede pogingen om Utrecht te verlaten.

Rode Kruis plaatst veldbedden
Rode Kruis plaatst veldbedden (Foto: ANP)