Brinkman gaat door met jongerenafdeling

PVV'er Hero Brinkman zet zijn plannen voor een jongerenafdeling van zijn partij door, ook al is de fractie daar op tegen. Dat kondigt hij vrijdag aan in NRC Handelsblad. "Ik wil binding houden met de groep jongeren met wie ik contact heb."

Brinkman wil de PVV al langer democratiseren. Zijn voorstel daartoe wordt binnenkort in de fractie besproken, maar lekte donderdag uit. Hij uitte daarin opnieuw forse kritiek op het functioneren van zijn partij. Zo vreest hij onder meer dat de PVV bezig is een one-issuepartij te worden, hekelde hij het 'knechtende mediabeleid' en herhaalde hij dat zijn partij leden moet toelaten en een jongerenafdeling moet oprichten.

Een 'tegennotitie' van Kamerlid Martin Bosma lekte donderdag ook uit. "Alsjeblieft niet!" schrijft deze over het plan voor een jongerenafdeling. En politieke partijen met leden zijn volgens Bosma 'fossielen' uit de negentiende eeuw.

Brinkman wil zij zijn plannen koste wat kost doorzetten. "Ik zie het als mijn plicht om binding te houden met mijn achterban", zegt hij in de krant. "De fractie kan daar niet tegen zijn. Ik zou het bij wijze van spreken in mijn eigen huiskamer kunnen doen." Als de fractie toch tegenstemt dan wil hij PVV-jongeren zelf samenbrengen in een 'organisatie' die op gezette tijden bijeenkomt om te debatteren.