Rapport: Hitler liet UFO ontwerpen

Adolf Hitler, de bekende Duitse politicus, liet een UFO ontwerpen waarvan het prototype daadwerkelijk gevlogen heeft. Dit blijkt uit een recent rapport van het Duitse wetenschappelijke tijdschrift 'PM'.

In het rapport worden ooggetuigen geciteerd, die een schotel met een grote nazi-kruis over de rivier de Thames zagen vliegen. Ook de Amerikanen zouden het apparaat als potentieel gevaar gedetecteerd hebben.

In de toenmalige New York Times werden er foto's van gepubliceerd en geschreven over een 'mysterieuze vliegende schijf die met hoge snelheden over de hoge gebouwen van de stad scheert'. De Duitsers vernietigden het papierwerk rond de uitvinding, maar in 1960 konden UFO-deskundigen in Canada een toestel namaken dat, tot hun eigen verbazing, echt kon vliegen.

Het Duitse schotel-project kreeg de naam Schriever-Habermohl mee, naar ingenieur en testpiloot Rudof Schriever en collega-ingenieur Otto Habermohl. Zij werkten tussen 1941 en 1943 in Praag aan hun schotel. Daarna kwam het project in handen van SS-officier Hans Kammler, toen Hitler aan Hermann Goering, hoofd van de luchtmacht, vroeg om een superwapen te lanceren.

Gevangenen van de geallieerden claimden de zilveren vliegende schotel, die ongeveer 5,4 meter breed was, meerdere keren gezien te hebben. Volgens Joseph Andreas Epp, die als ingenieur meewerkte aan het project, werden er vijftien prototypes gebouwd.

Rond een centrale cockpit werden er vleugels gebouwd die een cirkel vormden en het toestel deed klimmen. Na de oorlog hielpen vele Duitse wetenschappers mee aan het Amerikaanse ruimteprogramma.


'Adolf Hitler liet vliegende schotel ontwerpen die echt gevlogen heeft'