Man deelt bed met dood hoertje

Een 48-jarige man uit Nieuw-Zeeland moet deze week voor de rechter verschijnen omdat hij zijn vriendin heeft vermoord. Toen de vrouw, een Thaise hoer, eenmaal dood was, heeft hij de hele nacht met haar in bed doorgebracht.

Gordon Hieatt kreeg in april vorig jaar een meningsverschil met zijn eveneens 48-jarige vriendin. Hierop wurgde hij de vrouw met een strop, waarna hij het levenloze lichaam waste met een doek. Vervolgens deelde hij die nacht het bed met het dode hoertje, maar Hieatt ontkent zich te hebben vergrepen aan het lijk.

Na de bewuste nacht zette hij het lichaam in een hoek van de woonkamer, afgeschermd door gordijnen. De beste man bracht de meeste tijd van de daaropvolgende maand door met het lijk, terwijl hij moppen las om zichzelf op te vrolijken. Hieatt liep tegen de lamp toen de huisbaas aanbelde om de huur te innen. Deze rook een verschrikkelijke stank in het appartement en alarmeerde de politie.

Bij een huiszoeking trof de politie een ventilator aan, die was gericht op het lijk om de ergste stank te verdrijven. Op Hieatts computer werden chatlogs gewonden van chatsessies waarin hij contact had met een ander Thais hoertje. Ook heeft hij vier maal een bordeel in Wellington bezocht. Tijdens de rechtszaak ontkende hij gisteren zijn vriendin te hebben willen doden.