PVV'er Sharpe stopt als Kamerlid

PVV'er James Sharpe stapt op als Tweede Kamerlid. Hij is de aanvallen op zijn integriteit beu, zo laat hij donderdag in de Telegraaf weten.

Sharpe zegt uit eigen beweging op te stappen. "Ik heb niets te verbergen. Dit is absoluut mijn eigen beslissing. Ik kan me niet meer focussen op mijn werk", aldus Sharpe in de krant.

De PVV'er raakte dinsdag in opspraak toen bleek dat zijn bedrijf in 2008 in Hongarije bestraft is voor het misleiden van klanten met sms-berichten. Begin dit jaar was er weer een boete. Daarnaast beweerde woensdag een atleet dat oud-hordeloper Sharpe hem twintig jaar geleden met een sportschoen met spikes geslagen heeft.

Sharpe en PVV-leider Geert Wilders waren aan het begin van donderdagnacht niet bereikbaar voor commentaar.

Sharpe zegt in de krant dat de aantijgingen van de afgelopen dagen vol halve waarheden staan. Maar hij geeft ook aan nieuwe beschuldigingen te vrezen. "Ik ben de laatste die wegloopt voor verantwoordelijkheid. Maar ik zie al voor me dat allerlei exen van alles over mij gaan vertellen." Daar heeft hij naar eigen zeggen geen zin in. De PVV'er baalt er flink van dat hij als een 'halve crimineel' is neergezet en 'zelfs voor pornokoning uitgemaakt' is.

De PVV heeft 24 zetels in de Tweede Kamer. Ino van den Besselaar is de eerstvolgende op de lijst om Sharpe op te volgen. Van den Besselaar (14 november 1948) woont in Zoetermeer en stond als 25e op de kandidatenlijst bij de verkiezingen in juni.

PVV'er Sharpe stapt op als Kamerlid
PVV'er Sharpe stapt op als Kamerlid (Foto: ANP)