Kwart mannen faket orgasme

Hoe ze het hebben klaargespeeld is helaas niet bekend, maar toch heeft maar liefst een op de vier mannen het wel eens gedaan: een orgasme faken. Dit is gebleken uit een onderzoek van een Amerikaanse universiteit. Aan deze studie van de Universiteit van Kansas hebben 180 studenten en 101 studentes deelgenomen.

De uitkomst van het onderzoek, dat is gepubliceerd in de 'Journal of Sex Research', is hoogst opmerkelijk te noemen. Een kwart van alle mannen heeft wel eens gedaan alsof hij is klaargekomen. Meestal doet hij dit als hij tijdens de seks plots niet meer geil is, de seks hem te lang duurt of als hij beseft dat hij niet meer kan klaarkomen.

De mannen faken hun orgasme uit liefde voor hun partner. Zo willen zij een beurse vagina of een gênante situatie voorkomen. Orgasmefakers zijn dan ook veel meer ervaren in de liefde bedrijven dan heren die zich hier niet schuldig aan maken.

Het is echter wel degelijk mogelijk om als man te doen alsof je bent klaargekomen. "Mannen kunnen een orgasme alleen voorwenden met veel lawaai", verklaart professor Frank Sommer van het Instituut voor mannengeneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Hamburg-Eppendorf. "Een zaadlozing valt simpelweg niet te faken." Een beetje vrouw kan hieraan dan ook een neporgasme herkennen: het condoom is niet volgespoten, er loopt geen kwakje uit hun vagina of het bed is nog schoon.

Desondanks zijn er mannen die kunnen klaarkomen zonder zaadlozing. "93 procent van de patiënten die een operatie hebben ondergaan aan de prostaat of een zenuwenbeschadiging hebben opgelopen aan de blaashals, heeft een droog orgasme", verklaart de uroloog. "Dat wil zeggen, zij ejaculeren in de blaas (het sperma wordt vervolgens uitgescheiden in de urine). Tien tot zestien procent van de mannen die medicijnen slikken tegen prostaatkanker hebben ook een droog orgasme. Stoppen zij met slikken, dan krijgen ze weer te maken met zaadlozingen."